Родени Готови

Запрещението не е решение, то е присъда.
Искаме приемането на система от мерки за хуманно и справедливо отношение към хората, които се нуждаят от подкрепа.

Присъединете се към нас на ДНИ НА СПОСОБНОСТИТЕ 2021 и
Подкрепете петицията РОДЕНИ ГОТОВИ за отмяна на запрещението в България

КАНИМ ВИ

В София на 29 май от 13:00 ч. пред Народен театър “Иван Вазов” при инсталацията РОДЕНИ ГОТОВИ – дървено пано, на което всеки ще може със собствени думи да довърши изречението „Аз съм роден готов да …“ и по този начин да изрази своята съпричастност към кампанията.

От 16:00 ч. от НДК ще тръгнем на шествието РОДЕНИ ГОТОВИ, което ще продължи по бул. Витоша и ще стигне до Народен театър “Иван Вазов” под съпровода на Духовия оркестър на Първа Английска гимназия.

Повече от 8 години водим борбата за отмяна на запрещението и въвеждането на система от мерки за подкрепа и защита на хората с интелектуални и психично-здравни затруднения. Тази борба се води от хората с увреждания – които сами се застъпват за правата си, заедно с родители, близки, професионалистите и организациите, които ги подкрепяме.
Станете част от НАС.
Подкрепете искането ни за справедлив и достоен живот за хората с увреждания.

ОЧАКВАМЕ ВИ НА

abilityday

Кампанията се организира от Български център за нестопанско право и Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения в сътрудничество с Fine Acts. Ден на способностите София се организира заедно със Сдружение Аутизъм София и Фондация Светът на Мария.