ПРОЕКТ „АЗ СЪМ ЛИЧНОСТ. АЗ МОГА!” – РДПЛУЗ – Видин и Сдружение „Бъдеще за всеки” – Монтана

Видин - РДПЛУЗ

 

За   проекта ….

  Проектът  цели  :

  • повишаване на качеството на живот на лицата с интелектуални затруднения и подпомагане на семействата им чрез използване на ПОДКРЕПЕНО ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ за упражняване на правата и личният им избор, като алтернатива на режима на запрещението,
  • създаване на възможности за лицата с интелектуални затруднения да поемат по-голям контрол над живота си чрез изготвяне на план за изграждане по-добър живот в общността според предпочитанията и личният им избор, по метода за личностно-центрирано планиране         ( PCP – Person-Centеred Planning).

IMG_0401

Целевата група на проекта обхваща 6 лица с интелектуални затруднения  (3  лица от град Видин и 3 – от гр. Монтана), поставени под запрещение или в риск от поставяне под запрещение и техните семейства, близки и приятели. Проектът  предоставя възможност на хората с интелектуални затруднения да вземат решения за планиране на по-добър живот в общността чрез подкрепата на техните семейства, близки и приятели. От друга страна това помага и на семействата на лицата с интелектуални затруднения да планират  по-добро бъдеще за децата си. Семействата и лицата с интелектуални затруднения, имайки вече опит в участието си в кръг за подкрепа, ще могат и в бъдеще да използват опита от преживяното за да вземат важни решения.

РДПЛУЗ - ВИДИН