20г. юбилей на Дневен център „Блян”

DC Blqn razlog

На 14.06.2019г. в голямата зала на НЧ „15.IX. 1903 – 1909г.” Сдружение „Шанс” отпразнува 20г. юбилей на Дневен център „Блян”.

Приветствие и кратка история на 20-годишната работа на центъра отправи г-жа Лидия Панкова-председател на Сдружение „Шанс“.

Кмета на Община Разлог – инж. Красимир Герчев поздрави потребителите и екипа работещ в Дневен център „Блян”. Поздравителен адрес от името на г-жа Румяна Петкова – Изп. Директор на Агенция за социално подпомагане прочете г-жа Виктория Харалампиева – директор на Регионална Дирекция „Социално подпомагане” гр.Благоевград.   Поздрави послучай юбилея на Дневния център поднесе и г-н Борислав Стамболийски – член на Управителния съвет на Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения .

Получени бяха много поздравителни адреси от училища,  институции и др.

Гости на събитието бяха д-р Емил Тончев-народен представител от 44-то Народно събрание, д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по социалните дейности, кметове на населени места от община Разлог, приятели и съмишленици, жители на гр.Разлог.

В концерта взеха участие ДТГ, с ръководител Мария Калоянова, Детски балет, с ръководител Гергана Лазарова, ДТС „Разложанче“, с ръководител Данаил Атанасов, ФГ„Разложки мераци“, с ръководител Благой Юруков и Шоуто „Като две капки вода“, в което момичета и момчета от СУ „Братя и Иван Каназиреви“ и Дневен център „Блян“ пресъздадоха своите любими образи-музиканти, певци и др. Доброволците от Сдружение „МИС“, гр. Разлог пренесоха публиката в различни страни на света чрез емоцията на танца.

Събитието бе и с благотворителна цел като събраните средства ще бъдат използвани за осъществяване на летен отдих на море на потребителите от центъра.