ABILITY FEST SOFIA ИЛИ ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО

 8 октомври, София

Неделя е прекрасен ден за забавление и игра с приятели, със семейството и децата, за планувани и изненадващи срещи с познати и непознати, за вълнуващи емоции и споделени усещания. В неделя на 8 октомври всичко това ще бъде възможно на ABILITY FEST SOFIA 2017. Едно интересно и все още малко познато пространство в столицата – Ларгото – ще бъде преобразено и изпълнено с енергията на всички участници във Фестивала на способностите.

Инициатори сме ние, от Български център за нестопанско право, Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, Лумос, Светът на Мария и Бъди с приятел-България (Best Buddies Bulgaria). Доколкото ни познавате, знаете, че сме организации, работещи с или за хората с увреждания – полагащи неуморни усилия за техния по-добър и достоен живот. В годината, в която се навършва десетилетие от приемането на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, решихме да заговорим за увреждането по различен начин. Фестивалът на способностите е провокация – към всички, които искат да предизвикат себе си и уменията си да се справят в нетрадиционни ситуации, и то по игрови и забавен начин. Ние вярваме, че различните способности са само повод да открием уникалното място на всеки един от нас.

На 8 октомври посетителите на Фестивала ще могат да тестват способностите си чрез специално подбрани и разработени за целта игри, препятствия, лабиринт и други предизвикателства. За най-отдадените са предвидени изненади и томбола с награди. През целия ден на фестивала ще бъдат отворени различни работилници, където хора с увреждания ще ни покажат арт техники, които са усвоили, за да изразяват себе си и въображението си и където всеки ще може да изработи нещо с ръцете си, което да отнесе за спомен у дом..

Ability Fest Sofia 2017 ще бъде домакин и на две изключителни изложби – фотографската изложба „И НИЕ МОЖЕМ“ на Фондация Лумос и изложбата „РЕШАВАМ=СЪЩЕСТВУВАМ“ с автор Надежда Георгиева НАД и текстове на Яна Бюрер Тавание. Творбите представят по достоен начин темите за правото на труд и равенство на хората с увреждания.

Още много изненади сме ви подготвили с партньорите ни от Глобална инициатива в психиатрията – София, Синергиа, АСИСТ – Помагащи технологии, Заслушай се, Български форум на бизнес лидерите и със специалната подкрепа на Dextrophobia Rooms. За по-голямата част от тях ще научите, като следите събитието Ability Fest Sofia 2017 във Facebook, а всичко ще можете да разберете и усетите – на 8 октомври, неделя, от 11 до 17 ч. в Ларгото.

Ability Fest Sofia. Заедно можем всичко!

Фестивалът на способностите София 2017 се провежда под патронажа на Столична община.

С подкрепата на: Right Rental, Coca-Cola HBC Bulgaria, Parachute-ka.

И с медийната подкрепа на Българско национално радио, OFF News, НПО портал, ДАРИК Радио.