РОДЕНИ ГОТОВИ

РОДЕНИ ГОТОВИ

Хората с интелектуални затруднения в България са все още статисти във филма на собствения си живот. Стартираме петиция, която ще ги превърне в главни герои:

РОДЕНИ ГОТОВИ

От собствения ни опит знаем, че запрещението не помага, а прави човека по-уязвим и без възможности за защита. Знаем, че има друга възможност за тези хора и това е подкрепеното вземане на решения.​

В РОДЕНИ ГОТОВИ ще видите малка част от хората, които благодарение на подкрепата, живеят достойно и мечтаят.

Подкрепете техните мечти, на родителите и семействата им, на всички професионалисти, които знаят, че всеки човек има право и с необходимата подкрепа може да бъде начело на собствения си живот.

ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА – за да покажем, че не сме сами в искането си за справедливост и достойнство за хората с интелектуални затруднения.

- гарантирано равенството пред закона на всички,
- отмяна на запрещението като ограничаване на възможността за упражняване на права
- възможност за въвеждане на нов правен инструмент – подкрепеното вземане на решение, чрез който хората с увреждания да могат да упражняват правата си.

Петицията за премахване на запрещението ще продължи до април 2021 и ще включва инициативи в цялата страна, водени от Сдружение “Регионално дружество за подкрепа на лица с умствени затруднения”(Видин), Сдружение “Паралелен свят” (Пловдив), Сдружение “Закрила Ловеч” (Ловеч), Сдружение “Русенска асоциация на лица с интелектуални затруднения – БАЛИЗ” (Русе), Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения (Варна), Сдружение “Асоциация Аутизъм” (София), Сдружение “Иновация” (Бобов дол), Фондация “Св. Николай Чудотворец” (Добрич).

Кампанията се реализира от Българския център за нестопанско право и Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Концепция за кампанията и продукция: Фондация „Изящни дела“ (Fine Acts)

Информация за петицията и как можете да я подкрепите вижте на: www.bornready.me

_DSC2003+(1)