20г. юбилей на Дневен център „Блян”

DC Blqn razlog

На 14.06.2019г. в голямата зала на НЧ „15.IX. 1903 – 1909г.” Сдружение „Шанс” отпразнува 20г. юбилей на Дневен център „Блян”.

Приветствие и кратка история на 20-годишната работа на центъра отправи г-жа Лидия Панкова-председател на Сдружение „Шанс“.

Кмета на Община Разлог – инж. Красимир Герчев поздрави потребителите и екипа работещ в Дневен център „Блян”. Поздравителен адрес от името на г-жа Румяна Петкова – Изп. Директор на Агенция за социално подпомагане прочете г-жа Виктория Харалампиева – директор на Регионална Дирекция „Социално подпомагане” гр.Благоевград.   Поздрави послучай юбилея на Дневния център поднесе и г-н Борислав Стамболийски – член на Управителния съвет на Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения .

Получени бяха много поздравителни адреси от училища,  институции и др.

Гости на събитието бяха д-р Емил Тончев-народен представител от 44-то Народно събрание, д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по социалните дейности, кметове на населени места от община Разлог, приятели и съмишленици, жители на гр.Разлог.

В концерта взеха участие ДТГ, с ръководител Мария Калоянова, Детски балет, с ръководител Гергана Лазарова, ДТС „Разложанче“, с ръководител Данаил Атанасов, ФГ„Разложки мераци“, с ръководител Благой Юруков и Шоуто „Като две капки вода“, в което момичета и момчета от СУ „Братя и Иван Каназиреви“ и Дневен център „Блян“ пресъздадоха своите любими образи-музиканти, певци и др. Доброволците от Сдружение „МИС“, гр. Разлог пренесоха публиката в различни страни на света чрез емоцията на танца.

Събитието бе и с благотворителна цел като събраните средства ще бъдат използвани за осъществяване на летен отдих на море на потребителите от центъра.

Дневен център „Дъга” в град Велико Търново отбеляза 10 години от създаването си

BALIZ

10 години от създаването си отбеляза Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“ във В. Търново. 85 керамични пеперуди украсяват стена на ул. „Есперанто“ в старата столица. Арт инсталацията беше открита на 5 юни в 9.30 ч. в присъствието на децата, техните семейства и много гости. Пеперудите са изработени лично от подрастващите в ателието по арт терапия към Центъра.

Възпитаниците на Дневен център „Дъга“ пказаха още от артистичните си таланти. В 10.30 ч. в голямата зала на Общината се проведе тържествена програма, по време на която гостите видяха кратка театрална постановка „Гъсеницата се събуди, или как се раждат пеперуди“. В специалния спектакъл участваха децата и младежите с увреждания.

34 подрастващи с различни по вид и степен увреждания посещават в момента Дневния център „Дъга“.

Карнавал в град Габрово

 

Лица с интелектуални затруднения, специалисти, родители и приятели участваха в карнавалното дефиле на 18.05.2019г. Участието беше една от основните дейности по проект “Реализираме мечтите си заедно” на Сдружение “Бъдеще и закрила на лица с интелектуални затруднения”, финансиран от БАЛИЗ.

Избори за Европейски парламент 26 Май 2019

cik

Във връзка с престоящите избори за европейски парламент на 26.05.2019г.  на сайта на Централна избирателна комисия са публикувани разяснителни видео материали със субтитри съдържащи информация за гласуване на предстоящите избори.

Видео материалите може да видите тук.