Изложба “Решавам = Съществувам” в градовете Ловеч и Варна

BAPID

Изложбата се организира от Българския център за нестопанско право, Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, Фондация “Светът на Мария” Глобална инициатива в психиатрията с подкрепата на сдружение “Закрила” – град Ловеч и сдружение “Семеен център Мария” – град Варна.Тя  е част от кампанията на БЦНП и БАЛИЗ за промяна на законодателството, в унисон с чл. 12 от Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания и приемането на нов Закон за физическите лица и мерките за подкрепа.

БАЛИЗ - изложба Ловеч Решавам = съществувам

Като съпътстващо събитие към изложбата, в двата областни града се организираха  дискусионни форуми и  консултации във връзка с чл. 12 от Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания и правата на лицата с интелектуални затруднения. В срещите участваха зам. министъра на правосъдието г-жа Вергиния Русева, народни представители, областни управители, представители на общината, представители на съдебната система, университети, НПО, специалисти, родители, младежи с интелектуални затруднения, представители на БАЛИЗ, БЦНП и др.

БАЛИЗ - изложба Варна Решавам = съществувам 1 БАЛИЗ - изложба Варна Решавам = съществувам БАЛИЗ изложба Варна Решавам = съществувам